حاج حسین یکتا راوی کتاب «مربعهای قرمز» در این مراسم گفت: در کتاب نام آیتالله احمدی میانهجی درج شده است. ایشان بارها میگفتند حواست را جمع کن این انقلاب تعزیهخوانی قبل از ظهور است ببین چه نقشی را بازی میکنید. واقعا امروز جای چنین اساتیدی بین جوانها خالی است. ایشان همهجا مراقب و مواظب ما بود. آنایامی که در جنگ و جبهه و مسجد محله فعالیت میکردیم، خیلی زحمت ما را کشیدند. جا داشت همه رفقایی که فرماندهی ما را در لشگر ۱۷ داشتند، بهویژه شهید زینالدین اینجا میبودند و صحبت میکردند ولی قرعه به نام من افتاد.
یکتا در بخش دیگری از سخنان خود خانواده احمدی میانهجی را چراغ هدایت برشمرد و توضیح داد: قطعاً خاطراتی که از جنگ نوشته میشود ارزشمند هستند. در کتاب مربعهای قرمز نام ۷۲ شهید بیان شده و در کنار سه شهید دیگر مجموعاً ۱۰۰ نفر نامشان در کتاب بیان شده است که از لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب بودند. افرادی که از این لشکر و عملیات کربلای ۱ دشمن را محاصره کردند و یک روز در گرما ماندند و به موفقیت رسیدند. هر گوشه از ورق صفحات رزم و حماسه بچهها را رقم بزنیم کتابی چون «مربعهای قرمز» منتشر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هرکسی که از دستش برمیآید باید خاطرات خود را از جنگ تحمیلی مکتوب کند چرا که اگر ما ننویسم دیگران به شکلی که خودشان میخواهند آن را مینگارند، گفت: جوانان و نوجوانان دهههای پس از جنگ منتظر شنیدن هستند از روزهای که ایثار و حماسه رقم خورد هرچه بنویسم و روایت کنیم باز هم کم است.
یکتا به تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای کتابت خاطرات اشاره کرد و گفت: از خاطرات شهدا حججیها درست شد، فرماندهانی که در میدان نبرد دفاع از حرم، شروع به دفاع از حرم آلالله کردند. همانها چراغ هدایت و ستارههایی هستند که آقا از آنها یاد میکنند. ما میتوانیم با آنها راه را پیدا کنیم.
وی با تشکر از نشر فعال شهید کاظمی گفت: انتشارات شهید کاظمی انصافاً عملیاتی کار میکند. من معتقدم مستقیم روح شهید احمد کاظمی این انتشارات را هدایت میکند و معتقدم این مجالس هم زیر نظر شهدا است چرا که هر کسی قلمی و قدمی بردارد نزد شهدا گم نخواهد شد.
در بخش پایانی این مراسم هدیه ویژه رهبر انقلاب که شامل عبای شخصی ایشان بود به حاج حسین یکتا تقدیم شد.